0800330761

ТОП-5 помилок, які не можна здійснювати під час рецесії

Що таке рецесія

Останні 2 роки весь світ переживає економічну кризу, викликану пандемією коронавірусу. Перші місяці багато людей, включаючи жителів України, піддалися паніці і почали робити необдумані вчинки, піддаючись думці оточуючих. Це особливо стосується фінансового сектора, адже багатьом здалося, що настала фінансова криза і вони відразу ж побігли міняти валюту... Саме в такі періоди важливо зберігати холоднокровність і не робити помилок, щоб зберегти свої заощадження. Розглянемо далі найпоширеніші помилки під час рецесій.

Допоможи взяти в борг, а...

У період короткочасних рецесій не варто влізати в борги, оформляти кредити або брати іпотеку. Як правило, прийняті рішення в подібні періоди - необдумані і навряд чи до кінця обдумані. Зараз не потрібно вкладати гроші в нові проекти, особливо якщо вони не ваші, а порекомендовані знайомими. Це та ситуація, коли «синиця в руках» може стати гарантом фінансової стабільності. Якщо є можливість, відкладіть серйозні рішення до більш стабільних часів.

Отримати іпотеку з регульованою ставкою

Завдяки їй у вас будуть нижчі початкові щомісячні платежі, однак сама по собі така іпотека досить ризикована. У будь-який момент відсоток за ставкою може помінятися. Якщо ви сьогодні купуєте житло, то продумайте, чи зможете ви впоратися з усіма можливими ризиками.

Брати на себе нові борги

Знаходити нові борги або кредити під час кризи є неприйнятним. Навпаки, в такий період потрібно якомога швидше розлучитися зі старими боргами, щоб мати більше можливостей для збереження грошей. Неприпустимо брати великі кредити під нерухомість, особливо в іноземній валюті. Як тільки стагнація пройде, можете брати кредити.

Приймати свою роботу як належне

У періоди криз і рецесій багато людей втратили своє місце роботи, були змушені закрити бізнес або змінити сферу діяльності, особливо ті, хто живуть в маленьких містах. Однак, як показують дані, багато людей, які відкрили для себе нову сферу діяльності, змогли піднятися заново і відкрити для себе нові горизонти.

Робити ризиковані інвестиції

Вклади в інвестиції - це завжди вигідно, особливо на перспективу. Але в період криз варто почекати з цим. Інвестиції - це тільки довгострокова діяльність, і той, хто на ринку давно, пережив вже не одну кризу і знає, як з цим впоратися. Не варто також купувати акції без розбору тому, що вони подешевшали.

Рецесія - це лише тимчасовий застій економіки, з часом ви гарантовано знайдете вихід із ситуації. Ціни стабілізуються і стан економіки повернеться на колишні спеціалізації.