0800330761

11,5% річних - максимальна ставка по депозитах терміном на 9 місяців

Банківський депозит Україна

Більшість українців довіряють свої заощадження комерційним банкам. Даний вид пасивного доходу досяг свого піку в 2016-му році, коли процентні ставки по депозитах на українську гривню досягали майже 30% річних. Це й не дивно, так як в той момент національна валюта переживала не найкращі часи і за короткий проміжок часу курс по відношенню до американського долара збільшився практично в 3 рази. Однак, в той же час було хороше зростання відсотків і по валюті - 13% річних на американський долар, а на євро - 11% відповідно. Варто більш детально розібратися, як формуються процентні ставки по депозитах.

Від чого залежить процентна ставка по депозиту?

На формування процентних ставок впливають відразу кілька факторів:

  • стабільність національної валюти. За рахунок коливань курсу національної валюти може формуватися відсоток по депозиту. Якщо валюта стабільна, то відсотки будуть невисокими. Якщо ж валюта втрачає в своїй ціні, то процентні ставки можуть бути високими;
  • внутрішня політика банків. Більшість комерційних банків формують процентні ставки по депозитах самостійно. Вони можуть залежати від того, яке фінансове становище у банку. Якщо банк знаходиться на межі банкрутства, то ставки будуть привабливо високими. Низькі процентні ставки показують стабільність комерційного закладу;
  • рівень інфляції. Від інфляції залежить не тільки курс валют, але і процентні ставки по депозитах. Тому варто уважно стежити за фінансовими новинами, щоб передбачити зміни відсотків в банку.

На сьогоднішній день процентні ставки на національну і іноземну валюту невисокі, що показує стабільність України в економічному плані.

Які найвигідніші депозити на сьогодні?

На сьогоднішній день стан комерційних банків такий, що краще за все вкладати в національній валюті, якщо ви хочете заробити на своїх заощадженнях. Банки зараз пропонують вкрай низькі процентні ставки по валюті, які наближаються до нуля. Високі ставки на депозити знаходяться в межах 11-12% річних на національну валюту, проте для цього необхідно визначитися з термінами вкладів.

Як відкрити вклад і які документи потрібні?

Зараз відкрити вклад в комерційному банку не складе великих зусиль. Це можна зробити як в відділенні банку, так і онлайн через інтернет-банкінг. Для того, щоб відкрити депозитний рахунок, необхідно мати з собою паспорт, ідентифікаційний код і суму вкладу. Якщо ж ви є клієнтом певного банку, то можливо документи вам не знадобляться.

В якому банку краще відкрити вклад?

Зараз в Україні працює кілька стабільних надійних банків, які входять в число кращих комерційних закладів не тільки в Україні, але і в Європі. Серед таких банків можна виділити:

  1. ПриватБанк.
  2. Альфа Банк.
  3. ПУМБ.
  4. Укргазбанк.
  5. Укрсиббанк.

Вибирайте банк за своїми уподобаннями та вкладами, які можуть вам запропонувати дані фінансові структури. Банки - це гарантія того, що ваші гроші не пропадуть дарма, при цьому принесуть вам пасивний дохід.