0800330761

Прогноз курсу євро в Україні на 2021 рік

На сьогоднішній день, виходячи з економічної ситуації по всьому світу складно спрогнозувати курс будь-якої валюти. Все залежить від того, наскільки швидко вирішиться питання з ситуацією пандемії коронавірусу. Через це багато країн світу переживають досить непрості часи як в соціальному, так і в економічному плані. Але в цілому, можна спрогнозувати курс євро в Україні на 2021 рік.

Що впливає на курс євро і його основні принципи формування

Курс євро 2021

На формування курсу євровалюти в Україні впливає кілька факторів, таких як:

  • економічна ситуація в країні. Економічна складова формується від того, як Україна веде торгово-економічні відносини з іншими країнами. Якщо ж імпорт перевищує експорт, то збільшується відтік валюти з країни, тому євро може рости;
  • політична ситуація. Через те, що на Донбасі вже 6 рік спостерігається нестабільна політична ситуація, тому багато закордонних компаній з побоюванням інвестують свої кошти, від чого надходження євро в Україні на низькому рівні;
  • світова пандемія. У зв'язку з епідемією коронавірусу, багато підприємств перестали інвестувати свої кошти не тільки в Україну, але і в інші країни світу, тому чим менше валюти в країні, тим вище її курс;
  • інфляція. Інфляція національної валюти також має великий вплив на прогноз курсу валют;
  • зміна влади. На початку правління нової влади інші країни придивляються до дій нових політиків, після чого визначають співпрацювати з країною чи ні.

Прогнози уряду на рік

По закінченню року, в грудні місяці уряд завжди стверджує бюджет на наступний рік. Від цього можна відштовхуватися яким буде курс євро або ж іншої валюти. Припущення можуть робити заздалегідь і багато політиків наголошують на тому, що курс європейської валюти істотно не зміниться. Необхідно також відзначити головну глобальну проблему, як коронавірус. Саме зміни в кращу або гіршу сторону може суттєво змінити стан справ не тільки в Україні, а й в усьому світі.

Яким буде курс гривні до євро?

За прогнозами не тільки державних, але і міжнародних експертів, курс євро в 2021 році по відношенню до гривні істотно не зміниться. Він буде триматися в районі 32-34 гривень на 1 євро. При виникненні форс-мажорів курс може істотно змінитися навіть з огляду на те, що буде закладено в бюджет на 2021 рік. Всі прогнози враховуються, якщо в країні і в світі буде стабільна ситуація, яка коливається в певних межах. Також прогноз робиться на підставі зміни курсу за 2020 рік, беручи за статистику курс від Національного банку України.

Що думають фінансові експерти?

Думка фінансових експертів може відрізняється від офіційних даних, яке закладає уряд у бюджет України. На думку фахівців курс євро в 2021 році утримає свої позиції, однак при істотних обставинах він може вирости в ціні. Також ви можете самостійно зробити прогноз на наступний рік. Для цього досить ознайомитися онлайн з усіма змінами, які відбувалися в цьому або минулому році. Також за рахунок цього ви можете вгадати з купівлею валюти за вигідною вартістю. Також велике значення стабільності євровалюти грає її покупка українцями. Якщо ж євро пускати в оборот в Україні, то і ситуація навколо гривні не буде істотно змінюватися. Однак це тільки один з факторів, який зможе вплинути на стабільну економічну ситуацію в Україні. Також варто враховувати зміни навколо коронавіруса, а також стабілізацію політичної ситуації на Донбасі.