• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

ТОП-5 найбільш міцних валют в світі

Найміцніші світові валюти

У світі існує велика кількість країн і практично в кожній державі є своя національна валюта. Вона може бути найдорожчою, найдешевшою, а також стабільною. Всі грошові одиниці схильні до змін, проте є валюти, які на протязі тривалого періоду часу зберігають свою вартість. Нижче розглянемо топ-5 найбільш міцних валют в світі.

  1. Швейцарський франк. Швейцарія є однією з розвинених країн не тільки Європи, а й світу. Як багатьом відомо, що саме в цій країні зосереджена велика кількість світових банків, а також фінансових штаб-квартир. Тому не дивно факт того, що місцева валюта на сьогодні є номером один по стабільності в світі. Навіть у світову кризу швейцарський франк зберігав свою вартість на відміну від інших європейських валют.
  2. Кувейтський динар. Дана валюта є не тільки однією з найбільш стабільних в світі, але і найдорожчою. Свої позиції Кувейтська валюта утримує понад 20 років і немає ніяких передумов до того, що дана грошова одиниця втратить у своїй ціні. Стабільність валюти відображається і економічне стан країни. Підтримувати статус однієї з найміцніших валют світу дозволяє активний видобуток нафти. За багатьма показниками дана країна входить в одну з найрозвиненіших країн світу.
  3. Бахрейнський динар. Як і Кувейт, Бахрейн є однією з розвинених держав, що стосується і місцевої валюти, яка зовсім трохи поступається в своїй ціні. Цей показник досяг таких висот за рахунок вільної економічної торгівлі, яка властива даному державі. Тут можна легко працевлаштуватися іноземним громадянам, чого не можна зробити в багатьох європейських країнах.
  4. Оманський ріал. Формою правління в Омані є абсолютна монархія. З огляду на цей фактор в країні повністю відсутня безробіття і немає бездомних жителів. Основним експортним продуктом країни є нафта, що дозволяє утримувати свої високі позиції протягом кількох десятиліть. Також крім стабільності валюти, ріал Омана є одним з найбільш затребуваних на фінансовому ринку.
  5. Японська ієна. Ні для кого зараз не секрет, що Японія є однією з найпотужніших наддержав в світі. Її технологічний прогрес утримує країну протягом тривалого періоду часу на провідних місцях. Це стосується і національної валюти, яка зміцнює свої позиції, разом з розвитком економіки країни. Також не варто забувати, що Японія займає 8 місце в світі за золотовалютними запасами. ⅕ світових угод, які проводяться, відбуваються саме в японській валюті.

В Україні зараз можна придбати практично будь-яку іноземну валюту. Якщо зробити вибір в сторону перерахованих вище грошей, то це буде хороше вкладення. Однак найкраще не просто вкладати свої заощадження, але і робити так, щоб вони працювали в вашу користь. Це дозволить вам не тільки зберегти свій накопичений капітал, але і примножити його. Зараз існує багато способів, як заробити гроші на різниці валют. Тому слід проявляти активність на фінансовому ринку, відстежувати фінансові новини, а також цікавитися економікою розвинених країн. Це дозволить без праці спрогнозіть плани не тільки на найближче, а й на далекоглядне майбутнє. Міцні валюти зможуть зберегти свої показники на кілька десятиліть вперед. Який нестабільної економічна ситуація в Україні не була, маючи влад в стабільній світовій валюті ви завжди будете у виграші.