0800330761

Чи існує альтернатива долару сьогодні

На сьогоднішній день в світі існує велика кількість валют. Практично в кожній країні є власні грошові знаки, які мають свою вартість. Чим дорожче валюта, тим більш приваблива вона для іноземців. В Україні, крім національної валюти, користуються великою популярністю американський долар, євро, фунт стерлінгів, злотий і російський рубль. Найчастіше українці купують американський долар, так як всі великі угоди здійснюються в даній валюті. За рахунок того, що долар в пріоритеті у населення, виникає питання, а чи є альтернатива йому?

Долар входить в ТОП-10 стабільних валют світу, тому альтернатива серед тих же стабільних валют. Серед них європейські гроші - євро, фунт стерлінг, швейцарський франк. При виборі даних валют ви можете бути впевнені в їх стабільності.

Яку валюту можна купити замість долара?

Альтернатива долару

Швейцарський франк є найстабільнішою валютою світу. Це частково пов'язано з тим, що велика частина всіх світових банків знаходиться в Швейцарії. Це хороша альтернатива долару, так як швейцарська валюта входить в золоторезервний світовий запас.

Хорошою альтернативою може послужити і євро. Євро на сьогоднішній день є другою за важливістю валютою. Розрахунок в EUR відбувається в багатьох європейський країнах, де євро є національною валютою. Також в євровалюті проводяться розрахунки не тільки на території Євросоюзу, а й з іншими країнами. З кожним роком євро стає все більш популярнішим, за прогнозами багатьох фахівців, незабаром євро зможе наздогнати за популярністю долар. Також альтернативу може скласти японська ієна. Вже на протязі кілька років в Японії триматися нульові і негативні процентні ставки. Коли ціни починають обвалюватися, то багато інвесторів продають валюту назад до Японії. І тільки після того, як ціни фіксуються, японську ієну починають знову купувати.

З огляду на те, що більшість найміцніших валют світу є екзотичними і ходять в обігу в арабських країнах, то виникає питання, а чи варто в них взагалі вкладатися. Багато фахівців радять вкладати свої заощадження в золото, проте перспективи з приводу екзотичних валют досить оптимістичні. Стабільна валюта - це завжди впевненість в завтрашньому дні. Найкраще іноземні гроші запускати в оборот, так як за рахунок цього ви зможете отримати вигоду. У фінансистів є таке правило, що гроші не повинні лежати без діла. Фахівці наголошують на тому, що кожен вкладник в іноземні гроші повинен мати кілька валют, так як тоді мінімізуються ризики того, що ви опинитеся в програші.

Де можна відстежити динаміку валютних курсів?

Динаміку зростання або падіння курсів валют, ви можете відстежити на багатьох фінансових сайтах, які доступні в Україні. Компанії виставляють графіки змін, на яких ви можете вибрати необхідний період і спрогнозувати курс валют. Також можна звернутися до брокерів, які зможуть зробити всю роботу. Даний спосіб зручний тим, що ви тільки відстежуєте свій баланс, однак існують великі ризики того, що ви залишитеся в програші. В Україні стежити за валютними коливаннями можна на сайтах найбільших банків і обмінних пунктів.

Висновок

На сьогоднішній день рівноцінної альтернативи американському долару немає. Однак з урахуванням позитивної динаміки інших валют світу незабаром зможуть бути на одній рівні з доларом і інші іноземні гроші. Під час пандемії коронавірусу всі країни відчувають певну кризу, тому найближчим часом долар залишається безальтернативною валютою в розрахунках між іншими державами.