0800330761

Як менше платити за світло?

Вартість електроенергії в Україні

На сьогоднішній день багатьох українців хвилює питання, пов'язане з підвищенням тарифів на комунальні послуги. Їх зростання обумовлене тим, що сировина постійно дорожчає і для того, щоб хоч якось виходити на самоокупність, комунальні служби регулярно піднімають на них плату. Це стосується і електрики. Багато користувачів намагаються економити як легальним, так і нелегальним способом. Однак, більшість лічильників на електрику знаходяться поза будинком або квартирою, тому змахлювати навряд-чи вийде.

Як працює зонний облік електроенергії?

Зонний облік електроенергії дозволить вам заощадити більше 50% вартості електроенергії в нічний час доби. Такі лічильники в Україні почали з'являтися не так давно, але при цьому активно набирають свою популярність серед населення. На сьогоднішній день існують двозонні і трьохзонні лічильники. Завдяки першим знижка на тарифи здійснюється з 12 ночі до 6 години ранку. Багато хто цим користується і вмикають в цей час електроприлади, які споживають велику кількість електроенергії: пральні машини, обігрівачі, мультиварки і інші.

Тарифи на електроенергію для двозонних лічильників

Тарифи на двозонні лічильники в денний час не змінюються в порівнянні з однофазними лічильниками, а в нічний час ви платите в половину дешевше. Тобто якщо ви платите за електроенергію за тарифом, який встановлений на сьогоднішній день 1.68 грн за 1 кіловат, то за допомогою двухзонного лічильника в нічний час доби будете платити 0,84 грн за 1 кіловат електроенергії. Таким чином, у вас вийде заощадити на 25% в порівнянні з однофазними лічильниками.

Тарифи на електроенергію для тризонних лічильників

Зараз населення України активно переходить на трифазні електролічильники, які дозволяють заощадити в нічний час доби до 60%. Таким чином, вартість одного кіловата по тарифам, встановленими обленерго, становитиме 0,68 грн. Це на 16 копійок дешевше ніж, якщо ви встановите двозонні лічильники. Вартість такого електричного лічильника буде трохи вище, але при цьому ви зможете заощадити сімейний бюджет

Як і на скільки можна заощадити на електриці?

Багато абонентів користуються нехитрими способами для того, щоб заощадити на електроенергії, а саме:

  • виходячи з дому по максимуму вимикають всі електроприлади, адже навіть в режимі очікування вони споживають електроенергію;
  • не залишають включене світло, навіть якщо збираються відразу повертатися;
  • якщо вони використовують багатозонний лічильник, то необхідно всі енергоспоживаючі процеси виконувати вночі, коли тариф на електрику нижче.

Завдяки цим нехитрим методам ви зможете значно заощадити сімейний бюджет і спрямувати свої заощадження на інші, більш приємні цілі.