0800330761

11,5% річних - максимальна ставка по депозитах в гривні терміном на 9 місяців

Банківські депозити Чернігів

Авторитетні українські аналітики досліджували українську банківську сферу і виявили, що останнім часом українці стали робити менше вкладів в банки на депозити. Проте, щомісяця безліч клієнтів здійснюють депозитний вклад в банк в різних цілях: для збільшення капіталу, збереження грошових коштів або укладають угоду на індивідуальних умовах. Від цього залежить вид банківського вкладення, а також процентна ставка.

Від чого залежить процентна ставка по депозиту?

Провідні державні та комерційні банки України пропонують різні терміни оформлення депозитів. Це можуть бути як короткочасні, так і більш тривалі вклади на кілька років. Є і не зовсім типові терміни, наприклад, в Prostobank можна відкрити депозит на 9 місяців зі ставкою 11,5% річних. У цій статті розглянемо далі, які банки ще пропонують вигідні умови розміщення вкладів у гривні терміном на дев'ять місяців.

На розмір процентної ставки впливають 4 ключові чинники:

  1. Валюта. Максимальний прибуток приносить саме гривня.
  2. Період дії депозиту. Як правило, інвестиції на довгострокову перспективу є вигідніше короткострокових.
  3. Сума вкладення. Відсоток прибутку прямо пропорційний сумі депозиту.
  4. Додаткові дії з інвестиціями.

Які найвигідніші депозити на сьогодні?

Якщо говорити про валюту, то в гривнях можна заробити до 10% річних, в доларах - до 1% і в євро - 0,5%. Депозит в UAH - найстабільніший, прибутковий і перспективний. Для отримання пасивного доходу досить просто відкрити рахунок в банку і вибрати вклад з необхідними умовами.

Ще одна перевага гривневого депозиту - його річна ставка більше, ніж середній рівень інфляції за той же період. Це означає, що вам не тільки вдасться зберегти суму заощаджень, а й поповнити її.

Як відкрити вклад, які документи потрібні?

Відкрити депозит в банку може будь-яка фізична і юридична особа. Мінімальний набір документів - паспорт та код ІПН. Примітно, що в багатьох європейських банках можна зробити як дорослі, так і дитячі вклади. Перед тим, як зважитися на такий крок, потрібно розуміти, що внесок - це гроші, які не призначені для витрат і передчасного зняття.

В якому банку краще відкрити вклад?

Якщо вас цікавлять гривневі депозити на вигідних умовах, зверніть увагу на список банків, зазначених нижче:

  1. Комерційний Індустріальний Банк «Максимальний дохід». Ставка - 11,5%, виплата відсотків - в кінці терміну, мін.взнос - 1000 грн.
  2. Приватбанк "Стандарт без дострокового розірвання». Ставка - 10%, виплата відсотків - щомісячно, мін.взнос - 250 грн.
  3. Укрексімбанк "Класичний строковий». Ставка - 9,4%, виплата відсотків - в кінці терміну, мін.взнос - 1000 грн.
  4. Банк Кредит Дніпро "Надійний». Ставка - 9%, виплата відсотків - в кінці терміну, мін.взнос - 500 грн.
  5. Idea Bank «Прибутковий». Ставка - 8,75,%, виплата відсотків - в кінці терміну, мін.взнос - 500 грн.
  6. ТАСкомбанк «Стабільний». Ставка - 8,5%, виплата відсотків -в кінці терміну, мін.взнос - 1000 грн.

Як видно, в сьогоднішніх непростих умовах банківський депозит залишається стабільним інструментом заощадження і примноження коштів з точки зору прибутковості і безпеки. Сучасні банки пропонують різні інструменти для віддаленого управління своїми заощадженнями.